Content café 13: Agile!

Collage van 3 snelle schetsen van het publiek, spreker en een scrum sprint diagram

En andere buzzwords.

Dertiende editie content café. In Voorburg, over agile. En andere buzzwords.

Mary Beijleveld verzorgde een inleiding op agile als waardensysteem en een rondje langs de vele verschillende manieren waarop je een proces wendbaar en iteratief kunt maken.

Dat lekker scrummen echt vies moeilijk is bleek uit het praatje van Anton van Fabrique. Goed verhaal, smakelijk gebracht. Viel wel een ietsiepietsie door de mand toen op de slides de schrijver/redactrice ontbrak in het scrum team :-)

De invalshoek van Mariëlle Roozemond was corporate marketing-communicatie. Aanstekelijk enthousiasme en verfrissend om te horen vertellen over iets waar je maar weinig van af weet. A bit sceptical about “framedoctor” and the “content strategy radiator” though!

Ja maar wat dan en hoe dan qua agile en content?

De vraag is of we het wel over agile content strategy hebben gehad die avond.

  • Hoe kunnen content strategie en content productie onderdeel gemaakt worden van een agile team?
  • Kun je wat je nodig hebt aan content vatten in user stories?
  • Moet je dat willen?
  • Hoe zou je kunnen itereren op content?

Want: als ux designer en informatiearchitect zet ik flows en structuren klaar met allerlei sjablonen en mallen waar dan later een keer de echte content in gegoten mag worden. En die past dan meestal niet echt lekker. Dus aanpassingen nodig, dingen overnieuw doen, en dit hele stuk is wel gebouwd maar hebben we niet eens nodig! All very wasteful.

Vorm en functie krijgen buitensporig veel aandacht, de inhoud blijft te lang onderbelicht.

Hoe maak je content strategie onderdeel van de conceptontwikkeling? En kun je dan daarna tijdens design en development ook de content in parallel mee ontwikkelen? Wat misschien meer gaat over hoe content en design beter zouden kunnen samenwerken. Omdat agile meestal uitgaat van cross-functionele teams zou ik juist daarover wel meer willen horen.

Oftewel: content café, van harte aanbevolen.