Expositie = ingericht

Hier, dit heb ik gemaakt. Het is goed werk.

Afgelopen dagen het werk ingelijst en opgehangen. Sorteren, groeperen, passen, meten. Bijzonder om je eigen werk zo terug te zien. Inlijsten is ook een onderdeel van de prent zelf. Geeft nog weer meer definitie, letterlijk inkaderen van waar het werk begint en eindigt. Dan de collectie groeperen. Wat hoort bij elkaar, wat zet je tegen elkaar af? Welke volgorde creëert het beste ritme, in welke onderlinge groepering komen de werken het best tot hun individuele recht?

Superveel dank aan Martijn van der Blom die met zijn poëtisch timmermansoog en tomeloze inzet enorm geholpen heeft om van een stapel werk een heuse expositie te maken.

Ik ben blij met het resultaat. En met resultaat bedoel ik niet alleen de prenten zelf. Maar vooral de hele route er naar toe. Het maken, uitkiezen, inlijsten, presenteren. Wat ik zie is dat het werk die investering kan dragen. Ik sta er volledig achter. Natuurlijk, morgen opening en ik ben benieuwd naar de reacties en natuurlijk, het werk is te koop. Maar dat het een succes is staat voor mij al vast. En dat ik dat hier zo stellig durf op te schrijven is de echte winst.

Hier, dit heb ik gemaakt. Ik zou het leuk vinden als je kwam kijken. Grafisch Atelier Hilversum aan de Noorderweg 96b in Hilversum, vanaf 15.00 uur. Van harte welkom!